Misafir Misafir
| Konu: Ücretsiz smf dbsi 23.000 üye 20.000 konu 90.000 msj Perş. 11 Haz. 2009 - 1:17 | |
| Alıntı: Merhaba Arkadaslar ;
çalınan sitemin sqludur. sitemi kapadım. coluk cocuk burada dbmi satıyor. zoruma gitmeye basladı artık bende burda dağıtayım dedim..
Database Özelikleri:
Smf Db: 23.000 Üyeli - 90.000 Msjlı - 20.000 Konulu
Rc3 te alınmıstı yedek.. bir cok sitede kullananlar var haberınız olsun.
iyi günler..
RapidShare: 1-Click Webhosting | Evet arkadaşlar r10daki arkadaşımızın sitesi çalınmış ve bunun üzerine dağıtmış güle güle kullanın ne diyim artık vbye filan çevirin nasıl kurulucağınıda anlatıyorum size smf db kurmak konusu altından... |
|
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ücretsiz smf dbsi 23.000 üye 20.000 konu 90.000 msj Perş. 11 Haz. 2009 - 1:18 | |
|
Türkçe karakter sorununu. Umarım bu döküman faydalı olur... Kolay gelsin..
Yapmanız gereken işlemleri size sırasıyla yazıyorum.
1- Smf Admin panelinden veritabanınızın yedeğini alın. Yanlış duymadınız, Phpmyadmin yada backup tool larını kullanarak değil. Admin panelinden alıyorsunuz. Bunu dememdeki nedende, Admin panelinden alınmış yedek dosyası Türkçe karakterleri sorunsuz tutuyor.
2 - Aşağıdaki linki verilen dosyayı bilgisayarınıza indirin ve kurun
SourceForge.net: Downloading ...
3 - Programı açın ve hostunuzu buraya kayıt edin. Bunu nasıl yapacam diye soruyorsanız. - Karşınıza gelen ilk ekranda Name yazan yeri boş geçin. - Host Name kısmına serverin ip adresini yazın, Genelde alan adınıza yazdığınız ilk yada ikinci dns ip adresi oluyor. - Database Kullanıcı Adınızı onun altındaki satıra girin. - Database Şifrenizi onun altına girin ve önce test diyin sonra Apply diyip onaylayın.
4 - Karşınıza sol tarfa veritabanı adı gelcek. Onu çift tıklayarak aktif hale getirin.
5 - Aldığınız Veritabanı yedeğini açın ve içindeki .sql uzantılı dosya açığa çıksın.
6 - MySql Control Center Programında ekranda üst tarafta SQL yazan düğmeye tıklayın ve Kaydet düğmesinin yanındaki Aç (Open) düğmesine basın ve .sql uzantılı dosyayı seçin ve ekrana yüklenmesini bekleyin.
7 - Yapacağınız son işlem ise yükleme işlemi bitince, yani bütün dosyayı ekrana alınca (bunuda sol taraftaki kaydırma çubuklarını takip ederek görebilirsiniz) Araç çubuğundaki ÜNLEM (!) düğmesine basmak ve yüklemeyi görmek olcaktır.
Bilgisayarınızın sesini açın ve her insert ve create tablolarda verdiği ting sesini duyun. Eğer hata meydana gelirse, burada size farklı bir ses verir ve zaten duyunca anlarsınız.
İşlemin bittiğini anlamak için Araç Çubuğundaki ÜNLEM İŞARETİNİ ve gelen SONUÇ BİLDİRİM SESLERİNİ dinleyiniz. Ünlem işareti sorgu çalışırken SOLUK renktedir. Sorgu bitince sesler durur ve Ünlem işareti tekrar aktif olur.
Yanlışlıkla İki kez yaparmıyım diye üzülmeyin, bassanız bile veritabanındaki tablo yapıları nedeniyle iki kez yapamıyosunuz. İşlem iptal ediliyor.
MySql Control Center i bilgisayarınıza kurduktan sonra veritabanınızıda burdan yönetme imkanınız oluyor. Çok kullanışlı ve basit bir program. Ben bu şekilde tam 4 kez sistem yüklemesi yaptım hiç bir sorun yaşamadım.
Bu Esnada Çıkabilecek Sıkıntılar
Değerli arkadaşlar, bu esnada çıkabilecek tek sıkıntı Veritabanı sunucusuna bağlanmada sorun çıkmasıdır. Onunda çözümlerini aşağıda veriyorum size.
1 - Eğer linux sunucu kullanıyorsanız, Cpanelden Mysql Database Administrator a girin ve en altta Wilcard yazan yere % işaretini yazın ve ekle diyin. Linux sunucularda veritabanına uzaktan bağlanabilmek için bu işlemi yapmanız gerekmektedir.
2 - Girdiğiniz ip adresi veritabanı sunucusu adresi değildir, ikinci dns ip sini girin, yada hosting firmasıyla iritbata geçin:
Denediğim Diğer Alternatifler
Değerli arkadaşlar, Bu işlemi hızlandırmak için daha güncel programlarda denedim, Mesela MySql Administrator yada MySqL Qery Browseri de denedim, sorunsuz bir şekilde bağlandım ama en iyi çözümü MySql Control Center verdi. Bu arada bu programlarıda incelemenizi tavsiye ediyorum
alıntıdır...
|
|
|